Laatste dag - Reisverslag uit Medellín, Colombia van Claudia Zuidema - WaarBenJij.nu Laatste dag - Reisverslag uit Medellín, Colombia van Claudia Zuidema - WaarBenJij.nu

Laatste dag

Door: Claudia

Blijf op de hoogte en volg Claudia

23 Augustus 2022 | Colombia, Medellín

Vandaag is onze laatste dag dus de koffers moeten ingepakt worden. Dit wordt een hele klus want er moet meer mee teug als geen gegaan is. Daarom laten we ook het een en ander achter voor de mensen die het kunnen gebruiken. Nelcy weet daar wel een goed doel voor.

als we het groots gedeelte hebben ingepakt, gaan we er toch maar eens op uit om wat te lunchen. We willen eigenlijk bij dezelfde bakkerij gaan eten van gisteren maar als we Jaime en Nelcy vragen of ze mee lunchen geeft Jaime aan echt nog wat werk te moeten doen, omdat hij vanavond met ons nog weg wil

voor een prachtig afscheid. Nelcy trekt de wandelschoenen weer aan en gaat wel mee. Er wordt dus niet gegeten bij de bakkerij want ze wil ons nog wat moois laten zien.

We nemen de taxi en rijden weer hoog de bergen in in. We komen daar bij Extramadura uit een plek waar een prachtig hotel ligt en een soort van uitgaanscentrum waar in de weekenden vaak muziek en gezelligheid is. Helaas wilde we daar eten maar op

maandag is het restaurant gesloten. We besluiten daar even rond te kijken want het is er echt prachtig en dan pakken we du bus naar Aves Maria een centrum commercial en eten daar een hapje. We nemen voor Jaime wat te eten mee zodat hij ook wat kan eten en gaan dan naar het neefje van Nelcy kijken Juan José, deze heeft een soort van defilé bij de kinderopvang. Dit doen ze een keer per jaar als er weer wat kinderen doorstromen naar de volgende soort school. Hier zitten ze tot 5 jaar. Ze lopen dan in klederdracht met een soort van bloemen pallet op de rug net als bij de Feria de los Flores. Juan is gelijk helemaal weg van Farley en besluit dat dit zijn (papa) voor vandaag is en loopt met hem het defilé andere lopen met hun papa, mama of oma. Oma de tia (Nuevia) van Nelcy loopt daarom te filmen en foto’s te maken en Farley loopt lekker ongemakkelijk maar voor ons heel vermakelijk tussen de Flores ( mooie vrouwen) zijn defilé. Als dit afgelopen is gaan we nog even Sabaneta in om nog een paar dingetjes te halen voor thuis en voor in het vliegtuig en dan zouden we de koffers verder in gaan. Pakken om vervolgens om 19 u klaar te staan om weer met Nelcy en Jaime weg te gaan naar iets prachtigs en samen een laatste keer te eten. Dat op tijd koffers inpakken lukt dus niet want we zijn pas rond 19 u klaar in het dorp want we eten onderweg nog een suikervrij ijsje en we kijken nog hier en daar want Nelcy vind dat ik gisteren nog niet genoeg gelopen heb dus laat ons nog zoveel mogelijk zien. ( de schat)

we pakken nog snel wat in want Jaime is gelukkig nog niet klaar. Als de telefoon gaat staat Jaime beneden klaar met Nelcy en gaan we naar beneden. Vanavond gaan we weer hoog de bergen in want ze willen ons over Medellin laten kijken in de nacht. Nou we hoeven dit keer niet lang te rijden maar wel heeeeeel stijl omhoog. Dan komen we op een plek aan zo mooi een restaurant met allemaal mooie verlichting. En een uitzicht over een compleet verlicht Medellin. We nemen nog een typisch Colombiaans gerecht met allerlei verschillende soorten vlees en arepas en banaan. Ik moet je hier een foto van verschuldigd blijven, want we zijn toch wel een beetje emotioneel allemaal

omdat het de laatste avond samen is.

dan maken we nog een foto met de man waarom dit restaurant ook bekend is. Het is een mini man waar ze er hier 5 van hebben die elkaar afwisselen met werken.

Jaime brengt ons naar huis want hij wil dat we nog even kunnen slapen want om 3 u moeten we weer bij hun zijn om naar het vliegveld te gaan. Want het is nog ruim een uur rijden naar het vliegveld. Welterusten

• 23 Augustus 2022 - 10:27

Cees:

Nou dat was dan nog een mooie afsluiter van jullie vakantie met een geweldige familie die geen moeite teveel was om jullie het naar je zin te maken. Jullie hebben dank zij hun veel gezien en meegemaakt wat je anders niet gehad zou hebben. Hele goede reis terug en dan kan het nagenieten beginnen . Dikke kus voor jullie.

• 23 Augustus 2022 - 10:50

Florence :

Wat hebben jullie mooie en waardevolle herinneringen gemaakt. Dank dat jullie dit wilden delen. Veilige terug reis. Xxx

• 23 Augustus 2022 - 11:53

Maikel:

Jullie hebben weer een hele mooie dag beleefd! Het lezen van jullie reisverslagen was leuk. Fijn om te zien dat jullie zo genoten hebben van jullie tijd met familie. Goede terugreis en veel liefs van M&M’s en co.

• 24 Augustus 2022 - 06:33

Peggy:

Wat een mooi verslag! Gelezen met een lach, maar soms ook een brok in mijn keel. Fijn dat jullie zo hebben genoten!
    Een goede terugreis gewenst!